Jalostustoimikunta tiedottaa

Jalostustoimikunnan puheenjohtajana toimii Inka Forss.
Jalostukseen liittyvät kysymykset lähetetään osoitteella inka.forss@gmail.com

Tulevat jalostustoimikunnan järjestämät tapahtumat ja webinaarit

SIC:n jalostustoimikunta järjestää kevään ja kesän 2024 aikana useamman kasvattajakahvilan Teamsin välityksellä rotujen kasvattajille ja muille SIC:n jäsenille, jotka ovat kiinnostuneita kasvattamisesta. Tarkoitus on keskustella vapaasti rotujen jalostuksesta ja asioista, jotka vaikuttavat jalostukseen.


Maanantaina 13.5.2024 klo 19 järjestetään vuoden ensimmäinen etnankoira-aiheinen kasvattajakahvila Teamsilla. Viimeinen ilmoittautumispäivä 11.5.2024.

Vuoden toinen italianvinttikoirien kasvattajakahvila pidetään Teamsin välityksellä maanantaina 10.6.2024 klo 19. Aiheena on italianvinttikoirien ulkonäkö & rakenne ja italianvinttikoiran kestävyys arjessa ja käytössä sekä italianvinttikoiran Pevisa ja siihen mahdolliset tulevat muutokset. Viimeinen ilmoittautumispäivä on lauantaina 8.6.2024.


Jos haluat osallistua mukaan kasvattajakahvilaan, lähetä viestiä jalostustoimikunnalle (inka.forss@gmail.com) ja lisää sähköpostiin mukaan, kumpaan kasvattajakahvilaan osallistut.

Teams-linkit toimitetaan kasvattajakahvilaa edeltävänä päivänä kaikille osallistujille. Teams toimii tietokoneella joko asennetun Teams-ohjelman kautta tai linkin kautta selaimella (esim. Safari, Firefox, Chrome), mutta mobiililaitteen kautta käytettynä Teams vaatii etukäteen ladatun Microsoft Teams -applikaation.


Myöhemmin vuoden 2024 aikana järjestetään 2-3 sydänultrauksen joukkotarkastusta ensisijaisesti italianvinttikoirille ja etnankoirille. Lisätietoa on tulossa myöhemmin.

Menneet tapahtumat

2024

To 25.4.2024 Italianvinttikoirien kasvattajakahvila
Vuoden ensimmäinen italianvinttikoira-aiheinen kasvattajakahvila järjestettiin Teamsin välityksellä. Paikalla oli 17 osallistujaa.


2023

Ke 18.10.2023 Webinaari suun sairauksista ja hoidosta

Suomen Italiaanot ja Cirnecot (SIC) ry:n jalostustoimikunta
järjesti keskiviikkona 18.10.2023 klo 18-20 webinaarin koirien
suunhoidosta sekä hampaiden sairauksista. Webinaarin luennoitsijana oli
koirien hammaslääketieteeseen perehtynyt eläinlääkäri Marja Hassi.

La 9.9.2023 Italianvinttikoiran rotumääritelmäseminaari, Lahti
Suomen Italiaanot ja Cirnecot ry:n jalostustoimikunta järjesti italianvinttikoiran rotumääritelmäseminaarin sekä ulkomuototuomarien arvostelukokeen 9.9.2023 Lahdessa.

Seminaarin veti ulkomuototuomari ja italianvinttikoirakasvattaja Teija Urpelainen.
Kiitos osallistujille!

To 11.5.2023 klo 19:00 - 20:30 SIC:n kasvattajakahvila, Teams-webinaari
Vuoden toisen kasvattajakahvilan aiheena oli alkuperäisestä aiheesta poiketen epilepsia ja jalostuksessa käytettävä ns. epi-luku. Keskustelimme myös, voisiko epi-lukua hyödyntää mm. italianvinttikoirien jalostuksessa. Saimme kasvattajakahvilaan vieraaksi ulkomuototuomari Reino Korpelan, joka kertoi mielenkiintoisessa esityksessään, millä tavoin suomenpystykorvissa oltiin onnistuttu merkittävästi vähentämään epilepsian esiintyvyyttä rodun populaatiossa. Suomenpystykorvien jalostuksen ohjaamiseksi on rotujärjestössä käytössä epi-luku. Tämä luku on matemaattinen suure, joka on kehitetty apuneuvoksi jalostukseen, jotta olisi mahdollista kartoittaa mahdolliset riskit koiran suvussa piilevästä epilepsiasta.

Pe 7.4.2023 klo 18:00 - 20:00
MEJÄ italianvinttikoiran tai etnankoiran kanssa.

La 8.4.2023 klo 10:00
MEJÄ-päiväkurssi - käytännönkokeilu maastossa Sipooossa italianvinttikoirille ja etnankoirille

To 13.4.2023 klo 19:00 - 20:30
SIC:n kasvattajakahvila, Teams-webinaari. Jalostustoimikunta järjesti webinaarin SIC:n kasvattajille ja kaikille kasvatuksesta kiinnostuneille jäsenille. Vuoden ensimmäisen kasvattajakahvilan aiheina olivat uusi ensi vuonna voimaantuleva eläinten hyvinvointilaki, jolla on vaikutuksia koirankasvatukseen, sekä Kennelliiton ajankohtaiset asiat.

Tiedote koskien SIC:n myöntämiä terveystarkastustukia

27.12.2022

Jos haluat hakea tältä vuodelta tukea koirasi silmä- tai polvitarkastukselle tai italianvinttikoirien rotuspesifiselle geenitestille, tulee sinun hakea tuki 30.12.2022 mennessä yhdistyksen jäsensihteeriltä. Tuet maksetaan 31.12.2022.

1.1.2023 alkaen loppuu em. terveystutkimusten tukeminen ja yhdistys alkaa tukea harrastamiensa rotujen selkäkuvauksia 60 eurolla. Tukia voi jatkossa hakea muutaman kerran vuodessa erikseen ilmoitettuihin päivämääriin mennessä. Hakemuksen tulee sisältää verokortti ja hakemuslomake täytettynä. Selkätutkimuksen tulos tulee olla virallisena nähtävissä jalostustietokannassa.

Ensimmäisen kerran korvauksia maksetaan kesäkuussa 2023, tarkempi päivämäärä ilmoitetaan kevään aikana yhdistyksen tiedotusvälineissä.