Jalostustoimikunta tiedottaa

Jalostustoimikunnan puheenjohtajana toimii Inka Forss.
Jalostukseen liittyvät kysymykset lähetetään osoitteella inka.forss@gmail.com

Tulevat jalostustoimikunnan järjestämät tapahtumat ja webinaarit


9.9. Italianvinttikoiran rotumääritelmäseminaari, Lahti

Tule kuuntelemaan ja katsomaan paikan päälle, millainen on rotumääritelmän mukainen italianvinttikoira. Suomen Italiaanot ja Cirnecot ry:n jalostustoimikunta järjestää SIC:n jäsenille ja ulkomuototuomareille italianvinttikoirien rotumääritelmäseminaarin 9.9.2023 Lahdessa klo 11:00 - 14:30.

Rotumääritelmäseminaarin jälkeen järjestetään ulkomuototuomareiden arvostelukoe italianvinttikoirille.

Seminaarin vetää ulkomuototuomari ja italianvinttikoirakasvattaja Teija Urpelainen.

Päivän aikataulu

klo 11:00 - 13:00: Italianvinttikoirien rotumääritelmäseminaari, Teija Urpelainen
klo 13:00 - 14:30: Lounas ja vapaata seurustelua
klo 15:00: Arvostelukoe (vain erikseen ilmoittautuneille ulkomuototuomareille)

Paikka: Renkomäen halli/Salpausselän Kennelpiirin halli, Simolankatu 2, Lahti.

SIC tarjoaa lounaan osallistujille.

Rotumääritelmäseminaariin ja lounaalle ilmoittautumiset 3.9. mennessä inka.forss@gmail.com.

Paikalle ovat lämpimästi tervetulleita matalalla kynnyksellä kaikki, jotka ovat kiinnostuneita italianvinttikoiran ulkonäöstä ja siitä, miten rotumääritelmää tulkitaan. Tervetuloa mukaan Lahteen vaikkapa kimppakyydillä!


Menneet tapahtumat


To 11.5.2023 klo 19:00 - 20:30 SIC:n kasvattajakahvila, Teams-webinaari

Vuoden toisen kasvattajakahvilan aiheena on alkuperäisestä aiheesta poiketen epilepsia ja jalostuksessa käytettävä ns. epi-luku. Keskustelemme myös, voisiko epi-lukua hyödyntää mm. italianvinttikoirien jalostuksessa.

Saamme kasvattajakahvilaan vieraaksi ulkomuototuomari Reino Korpelan, joka kertoo mielenkiintoisessa esityksessään, millä tavoin suomenpystykorvissa ollaan onnistuttu merkittävästi vähentämään epilepsian esiintyvyyttä rodun populaatiossa. Suomenpystykorvien jalostuksen ohjaamiseksi on rotujärjestössä käytössä epi-luku. Tämä luku on matemaattinen suure, joka on kehitetty apuneuvoksi jalostukseen, jotta olisi mahdollista kartoittaa mahdolliset riskit koiran suvussa piilevästä epilepsiasta.

Tervetuloa mukaan kuuntelemaan ja halutessasi keskustelemaan aiheesta. Kasvattajakahvilaan voivat ilmoittautua kaikki SIC:n jäsenet. Ilmoittaudu mukaan 9.5. mennessä: inka.forss@gmail.com


Pe 7.4.2023 klo 18:00 - 20:00 MEJÄ italianvinttikoiran tai etnankoiran kanssa, Teams-webinaari
Tarkemmat tiedot MEJÄ-webinaarista alempana

La 8.4.2023 klo 10:00 -> MEJÄ-päiväkurssi - käytännönkokeilu maastossa Sipooossa italianvinttikoirille ja etnankoirille
Tarkemmat tiedot päiväkurssista alempana

To 13.4.2023 klo 19:00 - 20:30 SIC:n kasvattajakahvila, Teams-webinaari
Jalostustoimikunta järjestää webinaarin SIC:n kasvattajille ja kaikille kasvatuksesta kiinnostuneille jäsenille. Vuoden ensimmäisen kasvattajakahvilan aiheina ovat uusi ensi vuonna voimaantuleva eläinten hyvinvointilaki, jolla on vaikutuksia koirankasvatukseen, sekä Kennelliiton ajankohtaiset asiat.

Tiedote koskien SIC:n myöntämiä terveystarkastustukia

27.12.2022

Jos haluat hakea tältä vuodelta tukea koirasi silmä- tai polvitarkastukselle tai italianvinttikoirien rotuspesifiselle geenitestille, tulee sinun hakea tuki 30.12.2022 mennessä yhdistyksen jäsensihteeriltä. Tuet maksetaan 31.12.2022.

1.1.2023 alkaen loppuu em. terveystutkimusten tukeminen ja yhdistys alkaa tukea harrastamiensa rotujen selkäkuvauksia 60 eurolla. Tukia voi jatkossa hakea muutaman kerran vuodessa erikseen ilmoitettuihin päivämääriin mennessä. Hakemuksen tulee sisältää verokortti ja hakemuslomake täytettynä. Selkätutkimuksen tulos tulee olla virallisena nähtävissä jalostustietokannassa.

Ensimmäisen kerran korvauksia maksetaan kesäkuussa 2023, tarkempi päivämäärä ilmoitetaan kevään aikana yhdistyksen tiedotusvälineissä.