Suomen Italiaanot ja Cirnecot ry

Yleistä

Suomen Italiaanot ja Cirnecot ry on ollut toiminnassa vuodesta 1999 ajaen italianvinttikoirien, etnankoirien ja niitä harrastavien etuja Suomessa. Järjestämme paljon erilaisia tapahtumia ja tekemistä koirien kanssa ympäri vuoden. Yhdistyksen toiminnan jokavuotisia kohokohtia ovat erikoisnäyttely, johon osallistuu pitkälti yli toista sataa koiraa omistajineen, sekä rata- ja maastomestaruudet. Haluamme lisätä rotutietoutta ja edistää italianvinttikoirien ja etnankoirien harrastus- ja kasvatustoimintaa sekä edesauttaa rotujen terveyttä ja hyvinvointia.

Toiminta

Yhdistyksemme tapahtumien järjestämisestä vastaavat toimikunnat. Toimikunnat työskentelevät myös aktiivisesti rotujen jalostukseen, terveyteen ja kehitykseen liittyvien asioiden parissa. Jos haluat mukaan toimintaamme, ota rohkeasti yhteyttä sinua kiinnostavan toimikunnan vetäjään, hallitukseen tai tule mukaan tapahtumiimme, niin autamme sinua eteenpäin! Lisätietoa toimikunnista ja yhteystiedot löytyvät täältä!

Julkaisut

Yhdistyksemme kuulumisia on helppo seurata Facebook-sivuillamme. Päivitämme sivuilla yhdistyksemme kuulumisia sekä muun muassa tuloksia kilpailuista ja näyttelyistä. Vuonna 2000 yhdistyksemme alkoi julkaista omaa jäsenlehteä nimeltään Kiitäjät. Kiitäjät tarjosi paitsi yksittäisten italiaanojen ja etnankoirien kuulumisia sekä harrastuskokemuksia myös tarinoita, haastatteluita ja asiaa sekä näyttelyiden, rata- ja maastojuoksun että agilityn parista. Lehti palkittiin 3. sijalla Suomen Kennelliiton vuotuisessa rotujärjestölehtikilpailussa vuonna 2009. Vuonna 2018 päätimme muuttaa julkaisun nykyaikaisempaan blogimuotoon.

Vastuullisuus

SIC ry on sitoutunut noudattamaan toiminnassaan eläinsuojelulakia. Järjestämissämme tapahtumissa edellytämme osallistujia käyttämään koiraa kunnioittavia koulutusmenetelmiä sekä huolehtimaan koirien turvallisuudesta ja hyvinvoinnista. Emme myöskään hyväksy syrjintää, häirintää tai muuta tasa-arvoa tai ihmisoikeuksia loukkaavaa käytöstä järjestämissämme tapahtumissa tai missään yhdistyksen alaisessa toiminnassa. Mikäli havaitset SIC ry:n järjestämässä tilaisuudessa epäkohtia tai tilanteita, jotka voivat aiheuttaa riskin koirien tai ihmisten turvallisuudelle tai hyvinvoinnille, ilmoitathan siitä viipymättä hallituksen puheenjohtajalle tai muille toimihenkilöille. Yhteystiedot löydät täältä. Kerro viestissäsi mahdollisimman tarkasti kuvaillen, mitä asiaa ilmoituksesi koskee ja milloin ja missä tilanne tapahtui. Jokainen ilmoitus käsitellään tapauskohtaisesti. Epäillessäsi rikosta olethan yhteydessä myös poliisiin. SIC ry julkaisee tällä sivulla lähiaikoina whistleblow-lomakkeen, jonka kautta ilmoituksen voi tehdä myös anonyymisti.